Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het is mijn lust en mijn leven!

Onze vrijwilligers

Vrijwilligster Truus de Kat (midden) aan het woord: zij staat altijd klaar voor Stichting Help Eens Een Handje.

In Nederland zijn maar liefst zeven miljoen vrijwilligers actief. Zonder hen zou er heel veel stilvallen in de maatschappij. Ook onze stichting draait op vrijwilligers. Met Truus praten we over haar uitgebreide vrijwilligersactiviteiten.

Een afspraak maken voor dit gesprek was nog niet zo gemakkelijk. Toen we haar belden was ze een weekje met de Zonnebloem mee als begeleidster en bij een latere poging meldde ze dat ze druk was met een feest voor Anyam, een vereniging voor sport en ontspanning voor verstandelijk beperkten. Maar toch vond ze ook even tijd om over haar activiteiten voor onze stichting te praten. De ontvangst bij haar thuis is hartelijk. Truus (76) gaat koffiezetten en even later zitten we gezellig te kletsen. Truus is al tientallen jaren vrijwilligster. Dat varieert van zwembegeleidster bij Anyam, tot huisbezoek voor de kerk of begeleidster bij de Zonnebloem en natuurlijk is ze ook een vertrouwd gezicht bij onze stichting. Daarnaast zingt ze nog bij twee koren en zwemt ze zelf een avond. “Je rolt van het ene in het andere,” is de simpele verklaring voor haar drukke bestaan. “Het is begonnen toen een kennis mij vroeg om met haar en haar gehandicapte broer te gaan zwemmen bij Anyam. Daar vind je me nu al jarenlang wekelijks in het water om samen met een vast team vrijwilligers een groep van zo’n 60 mensen van een ontspannen zwemuurtje te laten genieten.” Daarnaast is ze ook nog bestuurslid bij Anyam.

Ook bij onze stichting is Truus niet meer weg te denken. Bij het jaarlijkse Winterfeest biedt zij de helpende hand en ook bij de truckersrit vervult Truus al 22 jaar de nodige hand- en spandiensten.

“We hebben een heel gezellige club bij Help Eens Een Handje”

“Bij de truckersrit ben ik vooral op de plaats van vertrek achter de balie te vinden om de lijsten te controleren en de keycords aan de deelnemers uit te reiken. Ook het begeleiden van de deelnemer naar hun vrachtwagen en chauffeur behoort tot de taken. In de loop van de jaren is er min of meer een vast balieteam ontstaan. Het feest begint voor ons al heel vroeg als Bakkerij Voordijk tompoezen voor bij de koffie komt brengen. Al mijn vrijwilligerswerk is ontzettend gezellig. Het is een mooie tijdsbesteding en vooral mensen met een beperking tonen hun oprechtheid en blijheid zo puur, dat doet me veel”.

Zonder sponsors en andere begunstigers kunnen we onze doelstellingen niet realiseren. Daarom stellen we het op prijs als je zou willen doneren.

Lees meer

Volg ons