Zoek
Sluit dit zoekvak.

Winterfeest

Het traditionele Winterfeest voor mensen
met een verstandelijke beperking.

Winterfeest ook dit keer weer reuze geslaagd!

Het was zaterdag 10 februari jl. een groot feest in de kantine van voetbalvereniging Rijsoord. Het jaarlijkse winterfeest vond weer plaats en ruim 150 mensen met een beperking waren aanwezig om flink feest te vieren. Er werd – samen met vele vrijwilligers – volop gedanst en gezongen op de muziek van de optredende artiesten.

Voorzitter Gerda Kranendonk van voetbalvereniging Rijsoord heette de gasten welkom en samen met burgemeester Marco Oosterwijk opende zij het winterfeest. Bij Opperfeestvierder Jan Pol, die verkleed was als piraat, was het feest in goede handen. Hij praatte het programma aan elkaar en liep tijdens het dansen ook vooraan bij de polonaises. De zangers Harold Mieger en Stefan Modial zorgden ervoor dat er volop meegedanst en meegezongen werd. De stemming zat er goed in.

Vanzelfsprekend waren ook dit jaar de lekkernijen volop in trek. Het uitdelen van TukTuk-IJs zorgde in de warme kantine voor een lange rij wachtenden. Ook de pannenkoeken van het Pannenkoekenhuis Pannenkoe vonden gretig aftrek. Ook de gehaktballetjes van De Koning Vleeswaren gingen er grif in.

Bij gezichtskunstenares Barbara van Reijmersdal werden de gezichten van velen omgetoverd tot clown, ridder en nog veel meer. De mooiste pakken werden door een vakkundige jury beoordeeld en als winnaar werd de als vrouw verklede (met zeer hoge hakken) Ruben, aangewezen. Hij mocht de eerste prijs uit handen van Gerda Kranendonk naar huis meenemen. Joost als Prins Carnaval in bierpak werd tweede en Kabouter Plop werd derde.

Rond 15.00 uur kwam aan het feestgedruis een einde. Moe, maar voldaan vertrokken de feestgangers weer naar huis. De één op eigen gelegenheid, de ander met vervoer op maat en velen ook met de speciale autobussen. Iedereen kreeg bij het weggaan ook nog een mooie medaille mee. Mede dankzij de vele vrijwilligers van voetbalvereniging Rijsoord en Stichting Help Eens Een Handje werd het weer een fantastisch evenement.

Het winteefeest was ook dit jaar weer mogelijk dankzij de hulp van vele sponsors. Zo konden de organiserende supportersvereniging Rijsoord en de Stichting Help Eens Een Handje de gasten een mooi feest aanbieden. Het winterfeest werd mede mogelijk gemaakt door de stichting Fonobori, de vereniging Anyam, Humanitas, Stichting AAVB, Humanitas Barendrecht, Stichting IJsselmonde Oost, Syndion H.I. Ambacht, Pameijer Stichting en diverse andere organisaties uit de regio. Ook Bakkerij van de Linden, Administratiekantoor Sierat, Djen Design, Drukkerij Sanders en Albert Boersma leverden een bijdrage. De EHBO Rijsoord had gelukkig weinig te doen gehad.

Het volgende winterfeest wordt gehouden op zaterdag 1 maart 2025.