Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonder Sint toch een geslaagd feest

Sinterklaas had het zich wel anders voorgesteld, zijn aankomst dag en feest in Ridderkerk op 20 november

Nu moest hij het doen met een rijtoer door de gemeente en daar bleef het bij. Maar voor ruim 120 Ridderkerkse kinderen werd het toch een extra feestelijke dag.

Sinterklaas heeft een special plekje in zijn hart voor kinderen die niet altijd vooraan staan als het gaat om het krijgen van cadeautjes. Daarom had de goedheiligman al ver voor zijn verjaardag op 5 december contact opgenomen met de Stichting Help Eens En Handje. Hij vroeg de stichting te helpen bij het organiseren van een feestje voor kinderen die wel eens wat extra aandacht mogen krijgen.

Voorzitter Bram Alblas van Help Eens Een Handje vond dat een uitstekend idee en ook de rest van het bestuur was meteen enthousiast. Vol overgave werd er een plan gemaakt en de organisatie gestart. Er werd contact gezocht met enkele andere organisaties in Ridderkerk die ook actief zijn om het minder bedeelden zo aangenaam mogelijk te maken. Ook zij verleenden graag hun medewerking.

De organisatie verliep voortvarend. Iedereen deed zijn best en Sint kon terecht in de zaal van theater Het Plein om zijn feestje te geven. Ruim 120 kinderen mochten een verlanglijstje indienen via de website van Intertoys en. Sint gaf de totale verlanglijst door aan de mensen van Stichting Help Eens Een Handje. Die gingen vervolgens op pad om de cadeaus te kopen en in te pakken. Het lukte om aan praktisch alle wensen te voldoen en een paar dagen voor het grote feest was er een flinke groep mensen van Stichting Help Eens Een Handje druk bezig om Sint te helpen met het inpakken van de cadeautjes, Het beloofde een prachtig feest te worden, maar toen stak corona de kop weer op.

Zou het wel door kunnen gaan, was de grote vraag? Nee dus. Sinterklaas en zijn Pieten konden niet anders dan het feest afblazen. De kinderen konden natuurlijk niet teleurgesteld worden, dus er kwam snel een oplossing. Het feest zou toch doorgaan, alleen zonder Sint en zijn Pieten. Zo was het zaterdagmiddag 20 november toch een gezellige en feestelijke boel in het theater. Twee lange tafels stonden vol met grote en kleine pakjes. Klaar om afgehaald te worden. Alle kinderen hadden een brief van de Sint gekregen met daarop een code. Met die code konden zij hun cadeau opzoeken. Maar dat niet alleen, ook was er een chocoladeletter en een speculaaspop voor elk kind. Zelfs Sint en een aantal Pieten lieten heel even hun gezicht na de rijtoer door de gemeente. Ook kwamen burgemeester Anny Attema en kinderburgemeester Maylin Ouwens nog een kijkje nemen.

Het was gezellig druk rond drie uur ‘s middag toen de eerste groep kinderen met hun ouders een cadeau kwam ophalen. Veel blije gezichten en kinderen die het toch wel een beetje spannend vonden. Om half vier kwam er nog een groep en ook daar veel opgetogen kinderen die blij waren met wat zij kregen. Sommige van hen konden nauwelijks wachten en wilden ter plekke het papier van het pakje scheuren. Het was dan ook een meer dan geslaagde middag.

Dat vonden ook de mensen die het Sintfeest mogelijk maakten. Naast de Stichting Help Eens Een Handje, waren ook de Voedselbank Ridderkerk, de FoodCompany, Rotary Ridderkerk en Wijkideeteam Centrum betrokken bij de organisatie en het verloop van het pakjesfeest.

Sinterklaas was ontzettend blij met het initiatief van de stichting en de andere betrokkenen.

Zonder sponsors en andere begunstigers kunnen we onze doelstellingen niet realiseren. Daarom stellen we het op prijs als je zou willen doneren.

Lees meer

Volg ons