In de 47 jaar dat Help Eens Een Handje bestaat zijn er heel wat initiatieven geweest. Doorbladerend op onze website zijn daar vele voorbeelden van.

Elke keer weer konden de bestuurders van Stichting Help Eens Een Handje tijdens een evaluatie van een evenement  meestal tevreden achterover gaan zitten  en tevreden zijn met het resultaat. Nimmer is een gebeuren zo vaak herhaald als de Truckerstocht. Twintig jaar achter elkaar door Ridderkerk toeren met meer dan 100 verstandelijk  beperkten gezeten in meer dan  85 vrachtwagens kon alleen maar door de enorme inzet van velen. Er is veel geld nodig om een tocht als deze, met na afloop een maaltijd voor passagiers, chauffeurs, verkeersregelaars en vrijwilligers te realiseren.

Dankzij de gul gevende sponsoren,  het beschikbaar stellen van materiaal door de transportondernemingen, de gemeente  Ridderkerk, het terrein dat bij vertrek beschikbaar werd gesteld door Groenenboom Transport, de lunchpakketten beschikbaar gesteld door de Rotary, het drankje van Speeltuin Oostendam en begeleidende politie kon dit worden gerealiseerd. De 2oste keer, tijdens Koningsdag op 27april 2016, mocht worden gezien als het meest geoliede evenement tot nu toe. Alle medewerkers hebben zich van begin tot eind in dienst gesteld van het slagen van deze 20ste tocht. Hoogtepunt was de ontvangst van Hotel­ restaurant v.d. Valk. Door hen werden een kleine 300passagiers, chauffeurs en medewerkers in de watten gelegd. Zelfs een in Feijenoord kostuum gestoken passagier die aanvankelijk weigerde om in de Sparta bus plaats te nemen was na afloop vol lof over de prachtige Spartabal die hij mee naar huis mocht nemen. Als afsluiter van deze 20e truckersrit ontvingen de deelnemers een rugzak gevuld met leuke presentje die beschikbaar werden gesteld door Ingrid van Munster (Onze Buuvie ;-).

Het bestuur Help Eens Een Handje